onsdag den 22. januar 2014

Moderlig stolthed

Det varmer mit moderlige hjerte, når mine børn gerne vil lære at hækle eller strikke. Syntes håndværket er gledet i baggrunden i folkeskolen, og har derfor ønsket at skabe lidt interesse hos ungerne for min hobby.

Øvelsen med at lære dem kunsten at strikke har været ekstra udfordrerene, da de to ældste begge er venstrehånden, og det derfor ikke har været ligetil.

Men igår syntes det at køre for tøserne - mere eller mindre godt, men de havde sat sig sammen og hjulpet hinanden med at "knække" koden til at strikke. De har brugt youtube til hjælp - ja, jeg kunne jo ikke lære dem det - og har fundet en video, der for dem gav mening. Det er ikke sådan jeg strikker, men vi er jo alle forskellige.

Her er den video de lærte efter.



søndag den 19. januar 2014

At knække en kode ...

Dagens udfordring har for mig været at knække koden på Bente Geils "Vestpå". Syntes egentlig den så helt tilforladelig ud, da jeg købte garn og opskrift, men jeg skulle blive klogere.

Efter fire mislykkedes forsøg på vendespil i mønster, hvilket vil sige at jeg har pillet op fire gange - aghr - så måtte jeg ty til en youtube video om emnet. Jeg valgte så at lave vendestrik efter denne metode, istedet for det der stod i opskriften. 

Syntes selv det ser okay ud, og der er da ikke efterladt de store huller ved vendingerne. Nu er det bare frem og tilbage... 


fredag den 17. januar 2014

Foredrag

I onsdags var jeg til foredrag/workshop med Bente Geil fra Geilsk.



Det var et rigtig godt fordrag, hvor hun gennemgik mange af dine modeller og de tanker, der lå bag designet. 

Bag efter fik vi mulighed for ar afprøve nogle af hendes teknikker mens hun hjalp os godt på vej. Hun havde også taget garn og kit med, så muligheden var der for at kaste dig ud i at lave en af modellerne selv. 

Det kunne jeg selvfølgelig ikke stå for, og valgte at købe garn og opskrift på modellen "Vestpå". 




Så nu skal pindene gløde igen. 

mandag den 13. januar 2014

Slået stort op

Der er noget stort på pindene. For første gang skal jeg prøve at lave noget til mig selv ... eller måske for anden gang, hvis jeg tænker mange år tilbage. 

Det er i hvert tilfælde ikke noget der sker hver eller hver anden dag. 

Men endelig har fundet ud af hvad der skal til - tror jeg. Bare ret der ud af. Kan ikke gøre for det, men mit liv er for kort til vrangmasker. Så prøver at strikke en sweater - Top Down - uden de store dikkedarer. Hvis det lykkedes kan det være at jeg for mod på at strikke mere, som ikke er til børnene.. 


fredag den 3. januar 2014

Nytårsfortsæt



Jeg tæller ikke garn og kan ikke opgøre hvor meget garn jeg har brugt. Jeg tæller ikke engang projekter, så jeg kan se hvor meget jeg har nået. Men jeg har det godt, når jeg strikker eller hækler, og det er meget vigtigere for mig end at skulle konkurrere med mig selv, om at få brugt meget garn eller lave mange projekter.

Mange projekter bliver hurtigt til UFO'er (ufærdige projekter) som bliver kastet bort i skammekrogen - enten fordi de keder mig eller fordi de for en tid er for besværlige eller dumme. Og det er egentlig OK, fordi jeg laver tingene for min skyld og ikke altid fordi de skal være færdige. Og så er jeg alt for god til at få ideer, men også alt for dårlig til at færdiggøre dem. 

Mit nytårsfortsæt er derfor ikke at gøre projekterne færdige - for det kender jeg mig godt nok til at vide, at det kommer ikke til at ske.

Men jeg vil prøve at gøre det bedre...

Det er mit nytårsfortsæt. Realistisk, men stadig med en løftet pegefinger. Og så skal jeg som altid have det rigtig godt med det jeg sidder og laver. Det kreative hjørne er jo mit frirum og ikke et, hvor jeg skal blive stresset eller presset af at et projekt, som driller eller ikke interesserer.

Godt nytår